Provexin är en medicinsk produkt som är kliniskt bevisad att den reducerar håravfall. Huvudanledningen till att 95% av alla män upplever håravfall i tidig ålder är genetiskt. Men Provexin så kan du uppleva att du får mer hår bara genom att du applicerar gelen två gånger per dag.

 


Provexin – Spännande ny gel mot håravfall!

Maxulin

Testa Provexin till halva priset med testosteronbrist.org

 

 

För endast 218 kr (ordinarie pris 436 kr)

Beställ nu – halva priset!

 

 

Provexin är en gel som innehåller intressanta ämnen som är gynnsamma för miljö för att minska ditt håravfall.

  • Lätt att applicera
  • Dokumenterad effekt
  • Praktiskt med självbehandling

Provexin innehåller det du vill ha för hjälpa med håravfall som:

1,5-pentanediol : Som ökar vattenhalten i ditt yttersta hudlager som fungerar som ett lösningsmedel för ämnen som kan blockera dina hårsäckar.

 

 

Beställ nu – halva priset!

Bara 218 kronor för 2 månader!

 


 

 

 

 

Provexin hjälper det?

Provexin hjälper det

Du tappar upp till 100 hårstrån varje dag. Det är helt normalt och för de flesta människor så växer de hårstråna tillbaka. Men för många män och för vissa kvinnor så minskar hårproduktionen med tiden. Du kan också tappa hår om du har vissa sjukdomar som diabetes, sköldkörtelproblem eller lupus. Du kan även drabbas om du tar vissa mediciner eller har blivit utsatt för kemoterapi. Andra orsaker kan vara stress, en lågproteindiet, familjehistorik eller dålig nutrition.

Behandling av håravfall kan bero på orsaken men att få i sig Provexin kanske är det som hjälper dig att få balans. I många fall när du behandlar den underliggande orsaken så löser det problemet. Andra behandlingar kan vara mediciner eller en hårtransplantation och innan detta kanske du vill testa naturliga Provexin.

Provexin effekt

 

Normalt så drabbas du av håravfall på grund av androgen alopeci, alltså manligt ärftligt håravfall som det även kallas. Trots namnet så kan även kvinnor drabbas av det även om de inte gör det i lika stor grad.

Provexin A100HF är en svenskutvecklad produkt som har en dokumenterad effekt mot håravfall. I Göteborg så län man 20 män med androgen Alopeci delta. Efter fyra månaders behandling så kunde man se en statistiskt signifikant ökning av antalet hår på en väl avgränsad yta av skalpen enligt Jonas Müntzig.

Även en tysk oberoende forskningsorganisation baserad i Berlin har utfört en studie. Man undersökte hur en behandling av Provexin A100HF kunde öka hårväxten mer än placebo under 26 veckor hos 57 frivilliga män och kvinnor som drabbats av androgen alopeci. Hälften behandlades med Provexin och den andra hälften behandlades med placebo.

”Testet gav intressanta resultat. Med en väl vedertagen metod kunde man se att antalet hårstrån efter behandling med Provexin A100HF ökade signifikant men placebo inte gav någon ökning”

 

Här så hittar du en studie om Provexin A100HF.

provexin effekt

Köpa Provexin på apoteket?

Eftersom Norvital vill att du snabbt och smidigt ska kunna få tillgång till Provexin så kan du lättast köpa det från nätet. Du kan i samarbete med Testosteronbrist.org på ett enkelt sätt få Provexin hemskickat med posten så att du få det levererat på ett bekvämt sätt.

Är det säkert med provexin?

Provexin tillverkas i enlighet med GMP, Good Manufacturing Practice, för medicinska produkter. Så att du ska kunna känna dig trygg med produkten. Provexin är registrerad som medicinteknisk produkt i EU. Provexin tillverkas av Norvital som även producerar VitaePro och Maxulin.

Hur uppstår håravfall?

provexin håravfall

Trots all hysteri och intresse kring håravfall så har vi en lång historik av att ha fel om det. Aristotle trodde att det berodde på sex. Under romartiden så trodde man att en stor utbredelse av tunnhårighet hos militären berodde på de tunga metallhjälmarna som soldaterna hade. Senare teorier är saker som ”torrheteten i hjärnan” som man trodde drog hjärnan ifrån håret på grund av luftföroreningar eller en dålig klippning märkligt nog.

1897 så spred sig en sorts panik runt jorden efter att en fransk hudläkare berättade att han upptäckt den riktiga orsaken till håravfallet: en mikrob. Frisörer och vetenskapliga skrifter agerade och berättade att kammarna skulle kokas regelbundet och inte under några som helst omständigheter så någon i en familj som har drabbats av tunnhårighet använda en annan kam eller borsta än deras egna.

 

Vi vet nu att tunnhårighet beror på en nedbrytningsprodukt av testosteron, dihydrotestosteron eller DHT som det ofta förkortas till. I livmodern så spelar det hormonet en viktig roll för att du ska utveckla det manliga könshormonet. I vuxen ålder så minskar det hårsäckarna. När DHT arbetar så kommer de hårstråna som är känsliga att minska till små mjuka hår ungefär som de på en babys huvud.

Eftersom det är en produkt av testosteron så kanske du tänker att mer testosteron skulle leda till mer DHT och hårsäckar som inte producerar hår. Du behöver egentligen bara en liten mängd för att du ska börja tappa håret. Vad som skiljer de som blir tunnhåriga från de som inte blir det är hur känsliga hårsäckarna är, som är genetiskt.

Faktumet att det ärvs är viktigt. När du når din trettionde födelsedag – långt innan slutet av din reproduktiva livslängd – så har 25-30% av alla män fått någon sorts tunnhårighet. Inte bara det, det händer över hela världen, bland alla etniska grupper. Om tunnhårighet var så illa, så borde de ha dött ut. Det faktumet att det är så vanligt tyder på att det på något sätt är positivt. Men hur? Och om det är det, varför drabbar det bara män?

 

 

Vad är orsaken till och riskfaktorerna som skapar håravfall?

provexin håravfall

Eftersom det finns många olika sorters håravfall så kan det vara en utmaning att hitta orsaken. Den här översikten kommer att gå igenom de mest vanliga orsakerna till håravfall. Den medicinska termen för håravfall är alopecia.

De mest vanliga formerna av håravfall är inte kopplat till någon sjukdom eller en dålig diet i normala fall. Hår kan till helt enkelt tunnas ut på grund av genetiska faktorer eller åldringsprocessen. Många män och kvinnor kan uppleva en mild fysiologisk uttunnandet av håret i trettioårs åldern eller fyrtioårs åldern. Livets skiften som sjukdomar, emotionella trauman, proteinbrist under en väldigt strikt diet och hormonförändringar som under pubertet graviditet eller klimakteriet kan orsaka håravfall.

Flera hälsoförhållanden som sköldkörtel sjukdom, järnbrist kan orsaka håravfall.

Recension av Provexins effekt

Här  så berättar Thomas om sin erfarenhet med Provexin.

 

Provexin för kvinnor?

Provexin kvinnor

Även kvinnor kan ha nytta av Provexin. Det är oftast män som drabbas av androgen alopeci men även kvinnor kan drabbas av håravfall.

Håravfallet ser annorlunda hos kvinnor än män. Istället för att flikarna drar sig tillbaka som är vanligt för män så blir kvinnor mer generellt tunnhåriga. Vid ungefär 50 års ålder så drabbas 10-15 procent av alla kvinnor av Androgen Alopeci och blir tunnhåriga. Vid klimakteriet så brukar det manliga könshormonet ta över och drabba även kvinnors hår.

Om du vill så kan du testa Provexin för att motverka försöka få ordning på det.

 

 

Skiljer sig håravfall för kvinnor från för män?

kvinnor tappar hår på grund av ärftliga(genetiska) skäl också,  ben det kvinnliga mönstret är lite mer diffust. Det är mindre sannolikt att kronan och att håret drar sig tillbaka vid sidorna. Även om många kvinnor märker att de tappar håret i tidiga 20 års åldern så har tempot en tendens att bli mycket mer långsamt, det tar ofta många år innan det blir uppenbart för andra. Det verkar finnas en normal fysiologiskt håravfall som kommer med åldern som drabbar många kvinnor i mitten av 30-års åldern. Fler kvinnor har de underliggande orsakerna som orsakar håravfall än män. Det är behandlingsbara tillstånd som blodbrist(anemi), sköldkörtel sjukdom och polycystiskt ovariesyndrom. De här tillstånden diagnostiseras med blodtester och fysiska bevis.

 

Även om historier om att hattar stryper blodflödet till håret och att långt hår sliter på rötterna är myter, så kan upprepat hårtrauma orsakat av till exempel hår som är väldigt knutet tight och konstant friktion försämra eller orsaka ett lokalt håravfall hos vissa individer. Individer som drar sitt hår tight bakåt med gummiband kan utveckla ett lokalt håravfall längst fram på skalpen.

 

Håravfall, kost och vitaminbrist

Patienter med håravfall undrar ofta om ett tillskott kan hjälpa till med att återställa hårtillväxten och undvika mer håravfall. Patienter som har drabbas av håravfall ska fin sin medicinska historik, kosthistorik och en fysisk examination för att se om de lider av näringsbrist. Om det behövs så kan laboratorietest utföras. För patienter som inte har några riskfaktorer så behöver man inte göra mer laboratorietester för att undersöka om de lider av näringsbrist. För patienter som har näringsbrist så är det tydligt att dessa vitamin eller övriga näringsbrister ska korrigeras. Det behövs mer forskning för att veta om det finns fördelar med kosttillskott om det inte finns en dokumenterad brist enligt en studie i Dermatol Pract concept 2017. Om du har brister som Provexin kan hjälpa dig med så kanske det vara något att prova