Testosteron tillskott

Om du har brist på testosteron så kan ett naturligt testosteron tillskott hjälpa dig att bygga upp din testosteronnivå till rätt nivå. Många män funderar på att ta ett testosteron tillskott. Funderar du också på det?


Maxulin – Det bästa tillskottet för män!

Maxulin

Prova Maxulin till halva priset med testosteronbrist.org. Det är det nya kosttillskottet som tagit marknaden med storm istället för ett testosterontillskott så hjälper det dig att frigöra det bundna testosteronet med Testofen.

För endast 199 kr (ordinarie pris 398 kr)

Beställ nu – halva priset!

Maxulin innehåller Testofen som kan hjälpa dig att få fram det bästa som man. Det är dokumenterat att dagligt regelbundet intag över tid kan frigöra mer av testosteronet i blodet. Mer fritt testosteron kan ge dig

 • Ny kraft
 • Förbättrad fysik
 • Mer lust

Maxulin innehåller det du behöver som man som:

Fenugreek eller Testofen: Ett patenterat extrakt. Förbättrar utvecklingen av muskelmassa. Hjälper dig med förbränningen

Zink: Hjälper dig att bibehålla normal testosteronvärden. Bibehåller normal fruktbarhet och reproduktion.

Vitamin B6: Minskar trötthet och utmattning

Magnesium: Normal muskelfunktion. Normal förbränning.

Beställ nu – halva priset!

Bara 199 kronor för 2 månader!


Varför ska man testa ett testosteron tillskott?

Testosterontillskott

Ett naturligt testosteron tillskott kan vara ett enkelt och praktiskt sätt att få i dig de näringsämnen som du har brist av utan att du behöver få ett recept utskrivet. Så att du kan undvika att du får för lite av näringsämnen som du behöver för att inte få brist på testosteron. Ett testosteron tillskott eller testo booster är helt enkelt något som hjälper dig att upprätthålla din testosteronproduktionen.

Lågt testosteron påverkar dig på många sätt det skapar utmattning, trötthet, allmänhälsan sjunker, minskad sexlust viktökning och benskörhet. Med ett naturligt testosterontillskott så kan du få ordning på din hälsa. Med rätt kost, ett testosterontillskott och träning så kan du ställa tillbaka klockan eller till och med få din hälsa på en helt  ny nivå.

Vad ska ett bra testosteron tillskott innehålla?

Ett bra testosterontillskott ska hjälpa dig att få i dig de ämnen som kan leda till en nedsatt testosteronproduktion. Därför ska ett bra testosteron tillskott även kallad testobooster innehålla saker som:

testosterontillskott man

Zink

Zink är en viktigt mineral för att ha en hög testosteronproduktion. Du behöver zink för att ditt immunförsvar ska fungera korrekt och för en fungerande celldelning. Zink hjälper enzymerna att bryta ner mat och andra näringsämnen. Det spelar också en viktig roll för enzymer som bygger proteiner. Det finns i vissa livsmedel, men det finns även i kosttillskott och till och med lite kall medicin.

zink man

Du vill få i dig minst 11 mg zink varje dag och för att få det så kan du antingen ta ett testosterontillskott eller så kan du äta:

 • Bönor
 • Fågel
 • Rött kött
 • Ostron
 • Fullkorn
 • Biff
 • Havregryn
 • Nötter (cashewnötter, pecan, pistagenötter)

Zinkbrist kan bero på brister i kosten eller sjukdomar som leversjukdom eller diabetes. Om det är svårt att få i sig rätt mängd zink i din kost så hjälper ett testosterontillskott dig.

I en amerikansk studie[*]så fann man att 17% av alla kvinnor och 11% av alla män konsumerade mindre än det rekommenderade intaget. Man kan se att intaget av zink minskar med åldern.

Om du har brist på zink så kan du få en begränsad tillväxt, diarré eller en minskad aptit. Lite zinkbrist kan minska ditt immunförsvar.

Magnesium

Det finns många vetenskapliga studier som stödjer påståendet att adekvat magnesiumtillskott faktiskt ökar testosteronnivåerna hos män. Vi kommer att gå in i detaljerna om de  viktigaste och intressanta studierna i ämnet.

Att få tillräckligt med magnesium med ett testosteron tillskott hjälper dig att öka din testosteronnivå och stärker musklerna eftersom magnesium förbättrar kroppens antioxidantkapacitet, sin minskar inflammationen, vilket möjliggör en robust frisättning av T och IGF-1. En ny studie att att ge tae kwon-idrottare som fick cirka 750 mg magnesium varje dag i 4 veckor ökade den fria testosteronnivån med 26% under vila och 18% efter ett springtest.

Att behålla tillräckligt med magnesium i kroppen är nödvändigt för att undvika att balansera hormonbalansen och hålla dig mager. En italiensk studie från 2011 var till exempel en av de första som visade att äldre män med lågt magnesiumnivå hade en fri och total testosteronnivå lägre än de med högsta magnesiumnivåer. Magnesium var oberoende associerat med IGF-1 och testosterone i dessa män efter justering för faktorer såsom kroppsfett och sjukdom.

I en annan studie fick 30 män i åldern 18 till 22 år (både aktiva och stillasittande) 10 mg per kg magnesium i fyra veckor och ökade deras fria och totala testosteronvärden. Av intresse är att personer som deltar i intensiva träningsaktiviteter har observerats ha ännu större ökning av testosteronnivåerna i samband med magnesiumtillskott.

Magnesium spelar många fysiologiska roller, som att:

• Det främjar din sömn, vilket är väldigt viktigt för att få en hög testosteronnivå.

• Det möjliggör framställning av enzymer som tillåter vitamin D att hjälpa till med att abosrbeda kalcium och vid  benbyggnad.

• Det är speciellt viktigt för idrottare eftersom det måste vara närvarande i din kropp för att möjliggöra kraftiga muskelkontraktioner.

magnesium mat

• Det slappnar av ditt centrala nervsystemet och spelar en viktig roll i hjärt-kärlsjukdom.

• Den stöder energiförbrukning och blodsockerreglering, och det låga magnesiuminnehållet har varit direkt relaterat till risken för diabetes.

För att få i dig tillräckligt med magnesium kan du antingen ta ett bra testosterontillskott eller äta mycket av:

 • Mörkgröna grönsaker som broccoli, grönkål och spenat.
 • Russin
 • Fisk som lax, makro, tonfisk.
 • Nötter som jordnötter, cashewnötter och  mandlar.
 • Frön  som pumpa frön, solrosfrön eller linfrön.
 • Bönor till exempel svarta bönor röda bönor.
 • Avokado
 • Bananer

Fenugreek – bockhornsklöver

Även kallat bockhornsklöver på svenska kan vara ett intressant tillskott i ett testosterontillskott. Det finns till exempel en publicerad studie i International Journal of Medical Sciences om Trigonella foenum-graecum som är namnet på latin som visade på en 46% till 49% ökad testosteronnivå. Bockhornsklöver är en populär ört som växer från östra medelhavsområdet till Kina. Den är väldigt populär i matlagning runt Mellanöstern  och Indiska subkontinenten. Kosttillskottet Maxulin innehåller det patenterade bockhornsklövernextraktet som  heter Testofen.

D-asparginsyra

Asparginsyra hittades 1827 av Auguste-Arthur Plisson och Étienne Ossian Henry. Det är en av de 20 aminosyrorna som proteiner består av. Proteinet är det som bygger musklerna. Kroppen kan syntetisera asparginsyra själv men med ett tillskott så kan du toppa upp det.

Vad kan ett bra testosteron tillskott hjälpa mig med?

En riktigt bra testosteronhöjare hjälper dig att återfå balansen i de näringsämnen du har brist i och på så sätt höja din testosteronnivå. Ett testosterontillskott kan hjälpa din stimulera proteinsyntesen i musklerna så att du vänder den negativa spiralen och minskar nedbrytningen av muskler och ökar muskelbyggandet som din kropp konstant ägnar sig åt.

Ett bra testosteron tillskott hjälper dig med att:

 • Ökar din förmåga att koncentrera dig
 • Ditt muskelbyggande

Om din testosteronnivå kommer i balans så ökar din förmåga att bygga muskler som i sin tur gör det betydligt roligare att träna.

 • Din sexlustTestosteron tillskott hjälpa dig med

Erektioner skapas av kroppens utsläpp av en liten molekyl som kallas kväveoxid. Men du behöver testosteron för att utlösa denna frisättning, och om det inte räcker, så händer ingenting där nere. Antingen är erektionerna omöjliga, eller de är inte tillräckligt potenta för sex.

 • Ditt allmänna välbefinnande
 • Ökar din fettförbränning
 • Din sömn

Om du har problem med din sömn så kan en del av det vara en hormonell obalans skapad av testosteron. Testosteron kan verka åt båda hållen för din sömn så därför så kan det vara bra att veta om du har testosteronbrist.

Bästa testosteron tillskottet 2019

Bästa kosttillskottet är utan tvekan Maxulin för det är inget testosteron tillskott utan det hjälper dig att frigöra det bundna testosteronet med Testofen istället.

Maxulin

Du får prova  Maxulin till halva priset med testosteronbrist.org

För endast 199 kr (ordinarie pris 398 kr)

Beställ nu – halva priset!

Fördelen med Maxulin är att det innehåller allt du behöver för att optimera dina testosteronvärden som Fenugreek, Testofen, Zink och Vitmin B6.

Du kan läsa mer om Maxulin här.

Vem behöver hjälp med ett testosteron tillskott?

Män mellan 40-79 år är drabbade av testosteronbrist [*]. Det är starkt sammankopplat med symptom som övervikt, diabetes och muskelförlust. Om du inte vill få testosteron utskrivet av en läkare så kan det vara bra att testa ett naturligt testosteron tillskott innan.

Men även betydligt yngre män kan får problem. Redan i 25-30 års åldern så får många män problem. Efter 30 års ålder så minskar testosteronnivåerna med ungefär 1% varje år enligt Mayo Clinic. Det kan vara bra att testa sig med ett testosteronbrist test.

Vad kan hjälpa mig mer än ett testosteron tillskott?

Ett testosteron tillskott kan hjälpa att få dig på rätt väg men det finns självklart andra saker du kan göra för att kicka igång din testosteronproduktion.

Att styrketräna hjälper dig att upprätthålla en hög testosteronnivå. Det kommer att sätta ditt liv i en positiv spiral där träningen ger dig en högre testosteronnivå som i sin tur ger dig mer motivation att träna.

Testosteron tillskott träningFörsök att hålla bort kroppsfettet. En aggressiv diet är faktiskt något som sänker både din ork och testosteronproduktion tillfälligt men det är även att ha en för hög mängd fett. Så se därför till att hålla koll på din vikt. Om du lyckas hålla ditt kroppsfett i schack så är även detta något som kommer sätta din kropp i en positiv spiral.

Du kan undvika lakrits som har viss östrogen påverkan.

Alkohol har en väldigt negativ påverkan på inte bara din allmänhälsa det påverkar även din testosteronproduktion negativt. Dessutom så är det väldigt svårt att känna motivation att träna dagen efter en ordentlig fylla.

Sömn är väldigt viktigt för att hålla igång din testosteronproduktion. När du sover så bygger du upp dina testosterondepåer så se därför till att sova ordentligt om du vill ha sunda testosteronvärden.

Se till att äta bra. En god kost ser till att din allmänhälsa är god och ger dig optimala förutsättningar för att bygga testosteron. För att se till att du inte får brist på något nödvändigt för din testosteronproduktion så kan ett naturligt testosteron tillskott vara något för dig.

Vad är fördelarna med ett testosteron tillskott?

Ett testosteron tillskott gör att du snabbt och lätt kan få i dig de näringsämnen som du behöver för att ha en sund testosteronproduktion. Ett naturligt testosteron tillskott hjälper dig att ha en bra muskeltillväxt. Med rätt ämnen i kroppen så återställer sig din kropp sig snabbare från träning. Om du inte får i dig zink så kan det hämma tillväxt.

Ett naturligt testosteron tillskott kan få dig att känna dig som du kände dig tidigare. Ett testosteron tillskott tillsammans en balanserad kost och träning kan få dig att känna att du ställt tillbaka klockan betydligt.

Vad gör testosteron?

Testosteron är ett hormon som är nödvändigt för att du ska en bra muskeltillväxt. Testosteron produceras av män i huvudsak i testiklarna. Testosteron reglerar saker som.

 • Din sexlust
 • Muskelmassa
 • Håller din fettmassa i balans
 • Ditt  humör, du känner att du har ett go!

Män som är överviktiga kan ha en låg testosteronproduktion. Detsamma kan gälla för män som är underviktiga.

Testosterontillskott som fungerar

Fungerar verkligen testosteron tillskott? Självklart gör de det. Ett naturligt testosterontillskott är ett kosttillskott som innehåller de ämnen som du behöver för att öka din prestation på gymmet. Testosteron tillskott innehåller vanliga naturliga ingredienser som du kan ha brist av för att maximera din testosteronproduktion. Att maximera sin testosteronproduktion är varje killer dröm, eller hur?

Nu för tiden så förstår fler och fler män fördelen med ett bra testosterontillskott så det är förståeligt varför testosterontillskott blivit populärare. Testosterontillskott är det ultimata verktyget för att få ordning på det som din kropp kan sakna för att ha en bra testosteronproduktion.

Varför inte läsa mer om Maxulin som inte är ett testosteron tillskott utan något mycket bättre.

Varför ska du testa ett testosterontillskott?

Ökad muskeltillväxt

Om du vill öka din muskeltillväxt så kan ett testosterontillskott hjälpa dig att bygga muskler och bränna fett.

Bättre resultat på gymmet

Om du har för lite av något som ett testosteron tillskott innehåller som gör att ditt resultat på gymmet förbättras. Vilket sätter dig i en positiv spiral och vill träna ännu mer.

Ett bättre sexliv

Testosteron är viktigt för att driva mannens sexlust. För låga testosteronvärden kan faktiskt leda till impotens. Som tur är så kan det här vändas med en hälsosam livsstil med träning, en god diet och ett bra testosterontillskott.

Vad innehåller ett testosterontillskott?

D-asparaginsyra
D-asparaginsyra är en naturligt förekommande aminosyra som kan öka låga testosteronnivåer.

Forskning tyder på att det främsta sättet att fungera är ökningen av follikelstimulerande hormon och luteiniserande hormon.

Detta är viktigt eftersom luteiniserande hormon orsakar Leydig-cellerna i testiklarna för att producera mer testosteron.

Initial forskning på djur och människor har visat att endast 12 dagar D-asparaginsyra tycks öka luteiniserande hormon och även testosteronproduktion och transport i hela kroppen (4).

Det kan också bidra till kvaliteten och produktionen av spermier. En 90-dagars studie gav D-asparaginsyra till män med reducerad spermaproduktion. Antalet spermatozoer har fördubblats, från 8,2 miljoner spermier per ml till 16.500.000 spermatozoa per ml (5).

I en annan studie följde atletiska män med hälsosamma testosteronnivåer en 28-dagars viktliftningsrutin. Hälften av dem fick 3 gram D-asparaginsyra per dag.

Båda grupperna uppvisade en signifikant ökning av styrka och muskelmassa. Det fanns dock ingen ökning av testosteron i D-asparaginsyra gruppen (6).

Sammantaget tyder dessa resultat på att intag av D-asparaginsyra kan vara mer fördelaktigt hos personer med lågt testosteron eller personer med nedsatt sexuell funktion, men inte nödvändigtvis hos individer med normala testosteronnivåer.

Vitamin D

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin som produceras i huden när det utsätts för solljus.

Dess aktiva form fungerar som ett steroidhormon i kroppen.

Numera har det mesta av befolkningen dålig exponering för solljus, vilket resulterar i låga eller bristfälliga nivåer av vitamin D.

Ökande D-butiker kan öka testosteron och förbättra andra relaterade hälsoåtgärder som spermierkvalitet.

En studie fann en nära korrelation mellan D-vitaminbrist och låga testosteronnivåer. När deltagarna tillbringade mer tid i sommarsolen och ökade sina D-nivåer ökade testosteronnivåerna också (8).

I en ettårig studie delades 65 män i två grupper. Hälften av dem tog 3.300 IE av D-vitamin varje dag. D-vitaminnivåerna i tilläggsgruppen fördubblades och deras testosteronnivåer ökade med ca 20%, från 10,7 nmol / l till 13,4 nmol / l.

För att få mer vitamin D, öka solens exponering. Du kan också ta runt 3 000 IE av vitamin D3 dagligen och äta mer vitamin D-rika livsmedel.

Fenugreek

Fenugreek är en annan populär växtbaserad testosteron booster.

Vissa undersökningar tyder på att det kan fungera genom att minska enzymerna som omvandlar testosteron till östrogen.

En av de mest kompletta studierna har testat två grupper av 15 högskole män under en period av åtta veckor.

Alla 30 deltagare utförde motståndsträning fyra gånger i veckan, men endast deltagare i en av grupperna fick 500 mg fenugreek per dag.

Fria och totala testosteronnivåerna ökade i fenugreekgruppen, medan gruppen som endast utbildade vikten faktiskt hade en liten nedgång. De som tog fenugreek upplevde också en större ökning av fettförlust och styrka.

En annan studie undersökte hur fenugreek påverkar sexuell funktion och livskvalitet.

Forskarna gav 60 friska män mellan 25 och 52 år med 600 mg fenugreek eller ett tomt placebo-piller varje dag i sex veckor.

Deltagare rapporterade förbättringar i styrka efter att ha tagit fenugreektillskott. Forskarna upptäckte också:

– Ökad libido: 81% av gruppen
– Förbättring av sexuell prestation: 66% av gruppen
– Större energinivåer: 81% av gruppen
– Förbättrad välfärd: 55% av gruppen

Zink


Zink är ett väsentligt mineral som är känt som ett afrodisiakum och är involverat i mer än 100 kemiska processer inom kroppen. Ett bra testosterontillskott bör innehålla Zink

Liksom med D-vitamin har zinknivåerna i kroppen varit nära associerade med testosteronnivåerna (26).

En studie som mätt denna association fann att det begränsade intaget av zink från livsmedel sänkte testosteronnivåerna hos friska män. Som förväntat ökade zinktillskott hos män med zinkbrist också testosteronnivåer.

En annan studie uppmätt effekterna av zink på infertila män med låga eller normala testosteronnivåer.

Forskare hittade betydande fördelar för dem med låga nivåer, inklusive en ökning av testosteron och spermier. Men de hittade ingen ytterligare fördel för män med normala nivåer .

I elitkämpar bidrog det att ta zink varje dag också reducera en droppe i testosteronnivåerna efter en 4 veckors intensiv träningsplan .

I ljuset av dessa studier kan zink bidra till att öka testosteronnivåerna om du har en låg testosteronnivå eller har en zinkbrist. Även med zink verkar det vara användbart om du kämpar för att återhämta sig från träning med hög intensitet.

Varför har jag lågt testosteron?

Testosteron är ett viktigt hormon i människokroppen. Men det börjar minska varje år efter 30 års ålder. I vissa män kan detta vara väsentligt. Mellan 19% och 39% av äldre män kan ha låga testosteronnivåer.

Äldre män med lågt testosteron har efterfrågat testosteronersättningsterapi senare år.testosteronersättningsterapi behandlar symtom som låg libido, låg muskelmassa och låg energi. Istället så kanske du bör testa ett naturligt testosterontillskott.

Inte bara äldre män drabbas av låga testosteronnivåer. Ungdomar, även barn och barn, kan ha detta problem.

Orsaker till testosteronbrist

De två grundläggande typerna av hypogonadism är primär och sekundär hypogonadism.

Primär hypogonadism
De underaktiva testiklarna orsakar primär hypogonadism. Detta beror på att de inte producerar tillräckliga testosteronnivåer för optimal tillväxt och hälsa. Denna inaktivitet kan orsakas av ett ärftligt drag. Det kan också förvärvas av olycka eller sjukdom.

De ärftliga villkoren inkluderar:

 • outvecklade testiklar: när testiklarna inte kan komma ner från buken före födseln
 • Klinefelters syndrom: ett tillstånd där en man är född med tre sexkromosomer: X, X och Y.
 • Hemokromatos: För mycket järn i blodet orsakar testikelfel eller hypofysskador
 • Typer av testikelskador som kan leda till primär hypogonadism inkluderar:
 • Fysiska skador på testiklarna: Skador måste uppstå för båda testiklarna att påverka testosteronnivåerna.
 • Mumps orchitis: en infektion med dopp kan skada testiklarna.
 • Cancerbehandling: kemoterapi eller strålning kan skada testiklarna.

Sekundär hypogonadism
Sekundär hypogonadism orsakas av skada på hypofysen eller hypotalamus. Dessa delar av hjärnans hormonproduktionskontroll av testiklarna.

De ärftliga eller sjuka förhållandena i denna kategori inkluderar:

 • Hypofysen orsakad av medicin, njursvikt eller små tumörer
 • Kallmann syndrom, ett tillstånd som är kopplat till hypotalamus onormala funktion
 • Inflammatoriska sjukdomar, såsom tuberkulos, sarkoidos och histiocytos, som kan ha en inverkan på hypofysen och hypotalamusen
 • HIV / AIDS, som kan påverka hypofysen, hypotalamus och testiklar

De förvärvade omständigheterna som kan leda till sekundär hypogonadism inkluderar:

 • Normal åldrande: Åldrande påverkar produktion och hormonrespons.
 • Övervikt: det höga innehållet av kroppsfett kan påverka produktionen och reaktionen hos hormoner.
 • Läkemedel: Opioidvärkemedel och steroider kan påverka hypofysen och hypofysen.
 • Samtidiga sjukdomar: Den allvarliga känslomässiga stressen eller fysisk stress av en sjukdom eller operation kan orsaka tillfällig stopp av reproduktionssystemet.

Du kan drabbas av primär, sekundär eller blandad hypogonadism. Blandad hypogonadism är vanligare med ökande ålder. Personer som genomgår glukokortikoidbehandling kan utveckla tillståndet. Det kan också påverka människor med sicklecellanemi, thalassemi eller alkoholism.

Av:
Testosteronbrist ⚡
Datum:
Produkt:
Maxulin
Betyg:

5