Tribulus terrestris eller som det heter på svenska tiggarnöt. Tribulus Terrestris används både i traditionell kinesisk medicin och i den indiska.

Traditionellt så har man använt växten av många skäl. Som för att öka sexlusten, minska svullnad och hålla urinvägarna friska.

Tribulus terrestris växer som bäst i varma och tropiska klimat som i södra Europa, södra asien i Afrika och Australien. Den kan till och med trivas i öken klimat.

Tribulus terrestris fördelar förutom testosteron?

Många tar tribulus terrestris för dess potentiella effekt på sexlust och testosteron så finns det studier som visar på andra intressanta effekter.

En studie där man undersökte effekten av att ta 1000 mg av tribulus terrestris per dag hos 98 kvinnor med typ-2 diabetes.

Efter tre månader så upplevde kvinnorna lägre blodsocker och lägre kolesterolvärden jämfört med de som tog placebo.

Studier på djur(studie 1, studie 2) har visat att tribulus terrestris kan minska blodsockervärdena och hjälpa blodkärlen och minska kolesterol i blodet.

De här resultaten kan verka lovande men mer forskning kring växten behövs innan tydliga rekommendationer kring dess påverkan på hälsan kan göras.

Påverkar Tribulus Terrestris sexlusten?

tribulus terretris sexlust

Viss forskning på Tribulus Terrestris visar att Tribulus Terrestris kanske kan öka sexlusten. Man har testat att ge 750-1500 mg av tribulus terrestris dagligen under två månader och man kunde visa att sexlusten ökade med hela 79%. (studie 1, studie 2)

I en annan studie så kunde man visa att 67% av kvinnorna med låg sexlust fick en ökad sexlust efter att de tog 500-100 mg i 90 dagar.

Man har i andra studier visat att tribulus terretris kan öka sexlusten, upphetsningen och tillfredsställelsen hos kvinnor med låg sexlust.

Man har gjort flera studier kring erektil dysfunktion och tribulus terrestris. Där har forskare kunnat visa i en studie att 800 mg av kosttillskottet varje dag var inte effektivt för att behandla erektil dysfunktion.

Men i en annan studie där testpersonerna fick ta en dos om 1500 mg per dag så kunde kan påvisa signifikant påverkan på sexlusten och erektionen.

Man kan dra slutsatsen att det behövs fler studier på hur tribulus terrestris påverkar sexlusten innan man kan dra tydliga slutsatser.