En testobooster är ett kosttillskott som hjälper dig att få en god testosteronnivå. Testoboostern hjälper dig med det eftersom den innehåller ämnen som du inte vill ha brist på om du vill ha en hög testosteronnivå.


Maxulin – Det bästa tillskottet för män!

Prova Maxulin till halva priset med testosteronbrist.org

För endast 199 kr (ordinarie pris 398 kr)

Beställ nu – halva  priset!

Maxulin innehåller Testofen som kan hjälpa dig att få fram det bästa som man. Det är dokumenterat att dagligt regelbundet intag över tid kan frigöra mer av testosteronet i blodet. Mer fritt testosteron kan ge dig

 • Ny kraft
 • Förbättrad fysik
 • Mer lust

Maxulin innehåller det du behöver som man som:

Fenugreek: Förbättrar utvecklingen av muskelmassa. Hjälper dig med förbränningen

Zink: Hjälper dig att bibehålla normal testosteronvärden. Bibehåller normal fruktbarhet och reproduktion.

Vitamin B6: Minskar trötthet och utmattning

Magnesium: Normal muskelfunktion. Normal förbränning.

Beställ Maxulin – till halva priset!

Bara 199 kronor för 2 månader!


 Varför en testobooster?

Testobooster

Det finns många saker som förbättras med tiden, som vin, whiskey och ost. Att bli äldre är inte alltid lätt. Med tiden så händer många kanske inte så roliga saker: muskelmassan minskar, fettmassan ökar och en minskad lust. Anledningen till det här är ofta testosteronbrist. Vid trettio års ålder så upplever de flesta män att deras testosteronnivåer börjar att sjunka.

En testobooster ska optimera dina förutsättningar för att bygga muskler.  En testobooster kan hjälpa dig att få i dig de näringsämnen som det kan vara svårt att få i sig med kosten eller så kan en testobooster helt enkelt hjälpa dig att göra det enklare.

En testobooster kan vara ett verktyg i lådan för att motverka de problem som en låg testosteronnivå kan leda till. Som en ökad mängd kroppsfett, benskörhet, trötthet, minskad sexlust eller bara en känsla av minskad energi.

Att testa en testobooster är något som allt fler män börjat testa. Oavsett vilken ålder du befinner dig i så kan du ha brist på testosteron och då kan en testosterontillskott vara rätt val för dig för att öka din livskvalitet.

Fungerar en testobooster?

Det är bara att titta på innehållet så kan du säkert förstå att det kan ha en positiv inverkan på din testosteronproduktion. Det finns mycket forskning om diverse vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som kan på olika sätt ha en positiv inverkan på din testosteronnivå. Syftet med en testobooster är att höja din testosteronnivåer på ett naturligt sätt.

Det är säkert ganska enkelt att förstå att om du fyller på de näringsämnen du har brist på till rätt nivå om du inte ätit korrekt eller av någon annan anledning har en brist så kan en testo booster fungera precis som en testosteronhöjare. Om du får några procent här och där så kan det vara ganska mycket totalt sätt. Att ha en brist av något viktigt kan ha en hämmande effekt på din muskeltillväxt.

Även om du upplever att du sköter ditt liv så kan en testobooster vara något för dig. Om du testar en testobooster så kan det hjälpa dig att fylla på de näringsämnen som du inte visste att du hade brist av och du får på så vis en skjuts i livet. Om du tränar hårt så kan det vara bra med en påfyllning. En tanke kan vara att använda en testobooster för att hjälpa dig bryta igenom en platå.

Vad för testoboosters finns det?testoboosters

Det finns många olika sorters testosteronboosters. Testoboosters passar olika bra på olika personer lite beroende på vad man kan ha brist av. Det bästa sättet att veta om en testobooster hjälper dig är att testa den själv.

Testosteronboosters brukar innehålla Zink, D-Asparaginsyra, Tribulus Terrestris och mycket annat.

Zink

Det finns studier som visar att zink kan ha en viktig betydelse för testosteronnivån. Många män med testosteronbrist lider av brist av zink. Du vill som en vuxen man ha ungefär 11 mg zink varje dag för att optimera dina nivåer.

Vitamin B6vitamin b6

Hjälper dig att minska din trötthet och minskar din utmattning.

Vitam B6 eller pyridoxin är en del av B-vitaminerna. Alla B-vitaminer är vattenlösliga vilket betyder att de inte kan lagras i kroppen och oanvända vitaminer åker ut i ditt urin. Vitamin B6 finns naturliga i många sorters mat och du kan ta det som kosttillskott.

Eftersom din kropp inte producerar Vitamin B6 i din kropp så kanske du tänker att det inte är viktigt för dig. Men Vitamin B6 används för över 100 metabolisk enzymreaktioner.

Magnesium

Hjälper dig att få en normal muskelfunktion och hjälper dig att ha en normal förbränning. Magnesium försvinner med svetten.

Många studier på män har visat att magnesium är positivt associerat med total mängd testosteron. Tyvärr är det vanligt med magnesiumbrist  eftersom människor normalt inte får tillräckligt med magnesium från maten vi äter.

Vad magnesium gör är att öka biotillgängligheten av testosteron.Som en naturlig åldringsprocess – eller som ett resultat av låga proteinhaltar – ökar koncentrationen av könshormonbindande globulin (SHBG) och dessa globuliner binder till sig testosteron så att det inte är tillgängligt för kroppen. Emellertid visade en studie att testosteron föredragen magnesiumbindning över SHBG, vilket därigenom bevarar fria testosteronnivåer och därmed dess anabola effekter.

I en annan studie så fick 30 män mellan 18 till 22 år (både stillasittande och aktiva män) 10 mg per kg magnesium i fyra veckor och lyckades öka deras fria och totala testosteronvärden. Intressant är att personer som deltar i intensiva träningsaktiviteter har observerats ha ännu större ökning av testosteronnivåerna i samband med magnesiumtillskott.

Föreslaget intag i en testosteronhöjare: Om du skulle reproducera exakt de mängder som användes i studien ovan skulle du ta 10 mg magnesium per kg kroppsvikt, så att en person på 100 kg skulle ta ett gram per dag Det är mycket bättre att använda hälsosammare doser. RDA är ungefär 420 mg per dag för en vuxen man, för att förbättra testosteronproduktionen, experiment med 750 mg per dag

Fenugreek

Fenugreek kanske låter som rena rama grekiskan men är faktiskt inte från Grekland det är faktiskt oftast producerat i Indien. Traditionellt så används fenugreek i förberedelser för curry kryddor. Men det har idag fått ett stort intresse efter en del studier kring dess anabola egenskaper. Förbättrar utvecklingen av muskelmassa och hjälper dig att upprätthålla fettförbränning.

Vilka symtom kan man få om man har testosteronbrist?

Oavsett vilken ålder du har så kan du lida av testosteronbrist. Många män som har testosteronbrist upplever delar av symtomen för testosteronbrist eller ibland alla.

 • Förändrat sömnmönster
 • Ökad mängd kroppsfett
 • Minskad muskelmassa
 • En minskad sexlust
 • En upplevelse av trötthetTesto booster
 • Mer smärta i ben och leder

Kroppsfett

Många män upplever att kroppssammansättningen förändras med tiden och att mängden fett ökar. Testosteronnivån kan vara en del av detta.

Minskad sexlust

Med åldern så minskar ofta libidon.

Minskad muskelmassa

För många män så minskar deras muskelmassa med tiden. Med ett kosttillskott som en testobooster som ser till att tillföra de ämnen som du har brist av så kan det underlättas. När det är lättare att bygga muskelmassa så känner du dig också mer motiverad att träna så en positiv spiral startas.

Upplevelse av trötthet

Många män upplever att de känner sig trötta en anledning till att man inte känner samma motivation som förut kan vara en brist av testosteron.

De vanligaste symtomen är trötthet, depression, att känna sig irriterad och erektionsproblem.  Men ha i åtanke att alla har inte alla symtom samtidigt eller i samma utsträckning. Det finns en stor variation. För andra åldersrelaterade symtom så kanske VitaePro är något att tänka på eller Provexin för ditt hår. 

testobooster som fungerar

Vad kan jag göra mer än att ta en testobooster?

Träning, träning och återigen träning. En studie i Journal of Applied Physiology visade att under 10 veckors träning i två grupper bestående av 30-åringar och 60-åringar att det gick att öka sin knäböj med 15% för båda grupperna. 30-åringarna ökade sin muskelmassa med 10,1% och 60-åringarna ökade med 5,9% efter 10 veckor.

Det visar klart och tydligt att styrketräning kan påverka din kropp drastiskt i alla åldrar.

Att upprätthålla rätt vikt är väldigt viktigt för att ha en god testosteronnivå. Övervikt bidrar själv till att sänka dina testiklars testosteronproduktion[*]. Testosteronbrist kan därför sätta igång en ond cirkel där du går upp i vikt som i sin tur minskar din testosteronnivå. Därför kan det vara klokt att överväga en testobooster som hjälper dig att komma på rätsida, samtidigt som du försöker äta bättre och träna. På så vis så sätter du igång en positiv cirkel som gör att det är lättare att få hög testosteronnivå, lägre fettmassa, mer muskelmassa och samtidigt som din träning blir lättare.

En testobooster kan hjälpa dig på vägen men att öka din träning och minska ditt fett har visat sig hjälpa dig med att ha en sund testosteronproduktion. Desto mer fettceller du har desto testosteron absorberas dem. Att träna trettio minuter per dag kommer att hjälpa dig väldigt mycket. Se sedan till att få i dig ett bra mål mat. Variera din träning. Använd höga reps och låga reps, dropsets och variera intensiteten.

Alkohol är negativt för dina testosteronnivåer så att sitta uppe på kvällen och dricka är inget du vill ägna din tid till. Det hindrar dig även från att ha träna rätt mängd eller att bara leva ett sunt liv.

Undvik att stressa. Fysisk och psykisk stress kan vara bra i en situation då du känner dig hotad som om du vore jagad av en björn men att konstant ha stresspåslag är negativt för din allmänhälsa och din testosteronproduktion.

Sömn är essentiellt för att ha rätta testosteronnivåer. Under din sömn så ökar testosterondepåerna. Det är därför du testar dina testosteronvärden efter sömnen. Så se alltid till att få en 7-8 timmars sömn per natt.

Bästa testobooster 2023

Den bästa testoboostern 2023 är Maxulin. Maxulin är den optimala mixen av ingredienser som en man kan behöva. Maxulin innehåller det en man behöver.

Fenugreek eller testofen: Förbättrar utvecklingen av muskelmassa. Hjälper dig med förbränningen

Zink: Hjälper dig att bibehålla normal testosteronvärden. Bibehåller normal fruktbarhet och reproduktion.

Vitamin B6: Som minskar din trötthet och utmattning

Magnesium: Normal muskelfunktion. Normal förbränning.

Beställ Maxulin – till halva priset!

Varför har jag brist på testosteron?

Testosteronbrist uppstår när nivån av testosteronproduktion minskar till en väldigt låg nivå. Det kan misstas för att vara något som kommit med att du blivit äldre men kan egentligen vara testosteronbrist.

När män blir äldre så minskas testosteronproduktionen med tiden. Det sker på olika sätt för olika män och för vissa så minskar det så att det påverkar deras välbefinnande och hälsa. Det kan bero på brister i din kost som en naturlig testobooster kan hjälpa dig med. Män behöver en sund testosteronproduktion för att ha en god hälsa.

testobooster man

Anledning till lågt testosteron?

Precis som kvinnor så får män en mindre könshormon när de åldras. Det här är en normal process, ibland kallas det den manliga klimakteriet.

Män med kroniska sjukdomar har mer sannolikt lågt testosteron och kan behöva en testo booster.  Vissa av dessa tillstånd har en tendens att bli värre med åren. Det kan vara kroniska sjukdomar som typ 2 diabetes, förhöjda kolesterol nivåer, kronisk lungsjukdom eller HIV/AIDS. Andra anledningar till lågt testosteron kan vara medicin, andra hormonstörningar och genetiska anledningar.

4 sätt att öka ditt testosteron naturligt med kost

Låt oss nu prata om hur man ökar testosteron naturligt utöver en naturlig testobooster.

Det finns flera vetenskapliga strategier som kan användas för att öka ditt testosteron och beroende på omständigheterna kan de övergripande effekterna på din hälsa och välbefinnande vara försumbar eller betydande.

Om du gör det mesta av vad vi ska täcka, har du självklart inte mycket utrymme för förbättringar.

Om du gör det så kan de fysiska, mentala och känslomässiga effekter som följer med kan vara ganska dramatiska.

Hur man använder kosten för att öka testosteronnivåerna

testobooster kost

Du har nog hört att vissa dieter är mer ”anabola” än andra, och det finns sanningen i det precis som med en testobooster.

Din matvanor har en djupgående effekt på dina testosteronnivåer.

Var många testosteron ”gurues” kommer från skenorna, men det är med deras riktiga kost tips.

De värsta av dem främjar ”tricks” och ”hack” som att äta mer individuella livsmedel som sträcker sig från trivial (ägg) till mörkret (brasilianska nötter).

De flesta är dock starkt höga i fett och låga kolhydrater. Detta, säger de, är den verkliga ”hemligheten” för att maximera testosteronproduktionen.

Jojöst, det exakta motsatsen är sant.

Låt oss ta reda på varför …
Hur dietiskt fettintag påverkar testosteronnivåerna

testobooster fett

Kroppen behöver en viss mängd fett för att bibehålla optimal hälsa och prestanda. Det går inte att neka.

Om du inte får tillräckligt med fett i din kost, komprometteras en rad olika fysiologiska processer, inklusive produktion av hormoner.

Det är därför som Institute of Medicine rekommenderar att vuxna tar mellan 20 till 35% av sina dagliga kalorier från fett.

En sak som många inte anser är dock de procentsatser som är etablerade för den genomsnittliga stillasittande personen, som bränner mycket mindre energi än de av oss som utövar regelbundet (och speciellt de av oss med nivåer av magert massa över genomsnittet).

Till exempel skulle en stillasittande man av 190 pund med en normal mängd muskelmassa behöva äta omkring 2000 kalorier om dagen för att bibehålla sin kroppsvikt.

Institute of Medicine  säger därför att det skulle behöva 45-80 gram fett per dag. Det är rimligt.

Övning förbättrar fettmetabolism, men ökar inte dramatiskt våra kostbehov.

Vad betyder allt detta för fett och testosteron?

Tja, flytta från en mager till en fetthaltig diet kan öka testosteronnivåerna, men inte så mycket.

Till exempel fann en studie att män som fick en hel del 41% av sina dagliga kalorier från fett hade bara 13% mer testosteron än män som bara fick 18% av sina dagliga kalorier från fett.

En annan studie som genomförts ett decennium tidigare har visat liknande resultat.

Det innebär att det strikt taget är att äta mycket dietfett är ”bättre” för att öka testosteronnivåerna precis som en testobooster, men det är inte så spännande när man överväger att:

 • Öka testosteronnivåerna med relativt små mängder kommer inte att göra mycket, och det kommer säkert inte att hjälpa dig att bygga muskler snabbare.
 • Om du äter så mycket fett måste du begränsa kolhydraterna, vilket kommer att undertrycka dina testosteronnivåer.
testobooster fett

Hur ditt proteinintag påverkar dina testosteronvärden

En proteinrik kost är bra av många anledningar, men den påverkar inte testosteronproduktionen som en testobooster.

Detta är vad forskarna vid College of New Jersey fann i en studie som genomfördes med 23 duktiga tyngdlyftare.

Tyngdlyftarna delades in i tre olika grupper:

 • Från 1 till 1,4 gram protein per kg kroppsvikt
 • 1,6 till 1,8 g per kg
 • Över 2 g per kg

Efter tolv veckor var skillnaderna i testosteronnivåerna försumbar.

Så, medan du bör se till att du äter tillräckligt med protein, vet att det inte kommer att förbättra dina testosteronnivåer.

Hur din energibalans påverkar dina testosteronvärden.

testobooster energibalans

Det finns också hormonella effekter i kaloriunderskott och överskott.

Det betyder att ett kaloribrist sänker dina testosteronnivåerna, men de återgår till normala när underskottet är över (när energitillförseln ökar eller du befinner dig i balans).

Min poäng är inte att du självklart bör undvika kaloriunderskott till varje pris. Om du vill förlora kroppsfett måste du begränsa kalorierna.

Vad du vill undvika är emellertid att stanna ”oavsiktligt” i ett litet kaloriunderskott (så lätt att fettförlusten är för låg för att märkas) i många månader eller till och med år på grund av en mild och kronisk kaloribrist .

Inte heller vill du göra vad många människor gör, vilket är överäta på helgerna och därefter strängt begränsar kalorierna från 5 till 6 dagar i veckan för att försöka ”ångra” skadan.

I stället vill du ha en bra bild av hur mycket energi du bränner varje dag och din standarddiet ska bestå av den mängd kalorier.

Testobooster som fungerar

Om du vill ha en testobooster som fungerar så ska du köpa Maxulin. Maxulin innehåller precis det som du behöver som man

Fenugreek: Förbättrar utvecklingen av muskelmassa. Hjälper dig med förbränningen

Zink: Hjälper dig att bibehålla normal testosteronvärden. Bibehåller normal fruktbarhet och reproduktion.

Vitamin B6: Minskar trötthet och utmattning

Magnesium: Normal muskelfunktion. Normal förbränning.

Beställ Maxulin – till halva priset!

Testobooster och träning

Testa dig själv i gymmet med träningen.
En bra testobooster kan vara effektiv för att öka muskelstyrka och muskelstorlek, men de kommer inte att ersätta  ett träningsprogram. Den viktigaste faktorn för att få bästa möjliga resultat är att ha ett lämpligt träningsprogram. Även om du redan bör träna hårt, var inte rädd för att gå upp en till nivå och pressa din kropp.

Här är några tips för att du ska träna till nästa nivå:

 • Tänk stort till litet: forskning visar att träningsstart med sammansatta lyft som bänkpress, knäböj,knäböj följt av mindre isolationsrörelser leder till ett större anaboliskt svar.
 • Gå in och träna snabbt: försök att förkorta dina träningspass utan att minska den totala volymen. Testosteronnivåerna är högre efter kortare träningspass (mindre än 60 minuter) som håller vilostunderna korta (30-90 sekunder).
 • Ha fler vapen i din arsenal: Med hjälp av lyftmetoder som tvingade repetitioner, negativ och dropsets kommer du att hålla intensiteten och dina testosteronvärden höga!

När träningsprogrammet är komplett kan du optimera ditt resultat med rätt testobooster. Forskning tyder på att det kanske är bättre att ta en produkt som innehåller en ”cocktail” av ingredienser snarare än en enda ingrediens.

Som en sista tanke, börja använda någon testbooster med rätt inställning. Att lägga till en testbooster i din kost kan hjälpa dig att bryta igenom en platå, men du behöver hårt arbete och disciplin i gymmet för att nå din dröm kropp.

Vilken är den bästa testoboostern?

Inom kroppsbyggning så är testosteron kungen. Det är det viktigaste manliga könshormonet som spelar en central roll i utvecklingen av de manliga reproduktions organen och har även sekundära effekter som att det ökar dina musklers storlek, dess styrka och din bendensitet.

Helt enkelt, desto högre testosteronvärden du har, desto snabbare kan du bygga muskler, bränna fett och utveckla din fysik.

Eftersom testosteron har en så central roll i varje kroppsbyggares träningsprogram så har en hel värld med testobooster kosttillskott uppstått.

Kan du öka ditt testosteron naturligt med en testobooster? Ja, det kan du men det är bättre att använda ordet optimera. Med andra ord om du gör vissa saker regelbundet som får dina testosteronvärden att sjunka naturligt så kan du korrigera dessa saker med en testobooster.

Men om din kropp redan producerar vad du kan i maximal kapacitet så är det inte mycket som ett naturligt kosttillskott kan göra.

Här är några enkla saker du kan göra för att höja ditt testosteron på ett naturligt sätt mer än att ta en testobooster.

 • Träning:  Det kanske låter som en självklarhet men regelbunden fysisk aktivitet speciellt styrketräning, hjälper dig att maximera dina testosteronvärden höga över tid.
 • Fett i din kost: låga nivåer av fett i din kost har en direkt negativ påverkan på din testosteronproduktion. Det här är anledningen till att din sexdrift minskar när du går på en diet för att minska ditt fett. För att optimera dina testosteronvärden optimala så försök att ha minst 20% av dina kalorier från fett och gärna runt 25-30%.
 • Sömn: kronisk sömnbrist har negativ påverkan på dina tillväxthormon, insulin känslighet, energi, aptit och testosteronproduktion. Att se till att du får ordentligt med sömn varje natt så att du känner dig ordentligt utvilad och kan fokusera under dagen är en självklarhet om du vill ha bra testosteronvärden.
 • Mineraler/vitaminer: Om du har en brist i din diet, speciellt zink, Vitamin b6, vitamin D eller magnesium så kan det ha en negativ påverkan på din testosteronproduktion. Du kan hjälpa detta med antingen en testobooster eller att se till att du får i dig mycket mikronäringsämnen i din kost för att korrigera en eventuell brist.